Anholt-Isselburg

Anholt-Isselburg

In het stroomgebied van de Oude IJssel, ofwel de Issel in het Duits, liggen Isselburg, Anholt en Werth. Aantrekkelijk zijn het imposante kasteel en het er vlakbij gelegen biotoop-wildpark de Anholter Schweiz. Over de slingerende rivier kunnen kanotochten worden gemaakt. Outdoorcenter NRW (www.outdoorcenter-nrw.de) biedt bijzondere tochten aan. De regio is ook aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen, mede dankzij Ponyhof Leiting, een speel- en doepark.

Kasteel Wasserburg Anholt

Een van de grootste kastelen van het Münsterland, gebouwd in de 12e eeuw, gelegen aan de zuidelijke rand van Anholt. In een deel van het kasteel bevindt zich nu het Parkhotel Wasserburg Anholt. Het museumgedeelte herbergt een porselein-, meubel-, wapen- en schilderijen-collectie waaronder een Rembrandt. De uitgestrekte tuinen rondom het kasteel en het in Engelse stijl aangelegd park bieden o.a. een watertuin, een doolhof en een bloemenweide. Schloss 1, Anholt, (0049) 2874 45353. www.fuerst-salm.de. Direct achter het kasteel ligt Golfclub Wasserburg Anholt, www.golfclub-anholt.de

Biotoop Wildpark Klein-Zwitserland

De Anholter Schweiz is een kopie van het Zwitserse Vierwoudstedenmeer, kompleet met een Zwitsers chalet en een rotslandschap. Hier vindt u grote volières en wildbanen met inheemse dieren. O.a. kerkuilen, visotters, vossen, herten, geiten en ezels leven hier in hun natuurlijke omgeving. In het speciaal aangelegde berenbos wonen 3 bruine beren en 6 kraagberen. Pferdehorsterstrasse 1, Isselburg, (0049) 2874 45355, www.anholter-schweiz.de

Ponyhaus Leiting
Anholter Schweiz
Beren

Ponyhof Leiting Isselburg-Werth

In dit speel- en doepark voor kinderen is er een leuke speeltuin en de kinderen kunnen paard- of ponyrijden of een rondje met de “Western-Express” rijden. Met de “Riesen-Tandems”, een fiets voor 10, 12 of 16 personen kunnen ook volwassenen een fietstocht maken.

Alte Bundesstrasse 3, Isselburg, (0049) 2873 757. www.ponyhof-leiting.de

St. Pankratiuskerk Anholt

Deze als basiliek gebouwde neo-Romaanse kerk uit 1862 is door kerkschilder prof. F. Stummel gedecoreerd. De talrijke met de hand vervaardigde wandtegels zijn van de hand van Wilm Rinck. Met name het gebruikte glazuur is zeer bijzonder! Een rondleiding met gids door de kerk is mogelijk.

St. Pankratius Kirche.jpg
Waschfrau
Anholt

Meer informatie

Isselburger Verkehrsverein e.V

Markt 9, 46419 Isselburg,

(0049) 2874 942344.

www.isselburg-online.de

© VVV Oude IJsselstreek 2014